Muvideo.net

Sabtu, 21 April 2018 (11:00)

Muvideo.net adalah mesin pencarian video dan download video. Kami telah mengindeks jutaan video dari seluruh dunia


Pegumuman : Saat ini situs Muvideo.info berganti domain menjadi Muvideo.net
Judul:Daripada 125kg Aminah berjaya turunkan berat sehingga 58kg
Durasi:2 mnt 1 dtk
Dilihat:44.796x
Dipublikasikan:02 Agustus 2017
Di Upload Oleh:Kaki Sembang 2.0
Sumber:Youtube

DMCA Report

Daripada 125kg Aminah berjaya turunkan berat sehingga 58kg

Setiap orang ingin badan cantik dan sihat, tapi sejauh mana anda sebenarnya sanggup berusaha untuk mencapai target dalam hidup anda?


Siti Aminah Borhan berkongsi pengalamannya hidupnya dan akhirnya berjaya turunkan 67kg dalam masa setahun. Fuhh kalau tengok gambar dulu macam tidak percaya macam mana dia boleh buat perubahan yang macam ni.

Nak tahu macam mana caranya. Ini kami kongsikan untuk anda.


Dari kecik nak cari baju pun susah sampai nak buat benda pun susah.

Tapi sekarang saya dah berjaya, dah berjaya rasa yakin mcm orang lain. Saya berjaya turunkan 67 kg kurang daripada setahun.


Nak tahu saya berjaya macam mana, ini saya kongsikan tip and korang boleh follow ok!

DO and DON'T

- Cari BIG WHY ? Kenapa nak berubah , setiap kali rasa nak berputus asa , fikir balik BIG WHY!

- Set small goal , contoh 3kg Dalam masa seminggu
- Beginner , boleh buat kalori count.
- Katakan tidak kepada minuman manis (membazir kalori , better you eat than you drink your kalori)
- Stop makan makanan berat before 8pm, boleh amik snack or light food kalau lapar.
- Senaman sekurang-kurangnya 1jam sehari atau burn 1000kcal sehari.
- Pastikan pembuangan besar lancar setiap hari.
- Big no to junks food , process food and fast food and aneka sos .
- Kurangkan makanan berminyak, berkuah .
- Jgn takut dengan penimbang, timbang selalu untuk monitor berat dan focus on your goal.


Contoh meal plan

🔷Pagi
Scramble egg 2 yellow 5 white + 2 roti wholemeal
🔷Snack
Green apple

🔷Lunch
Nasi senggengam atau kurang , lauk ayam grill dan ulam-ulaman
🔷Snack
Almond 10bji

🔷Dinner ( before 😎
Chicken wrap atau subway ( tanpa sos)
🔷Supper
Red apple


p/s : minum air kosong banyak.


Contoh set senaman boleh buat
⚽️ lari 100m
⚽️jumping jack 20 kali
⚽️squat 20kali
⚽️ high knees 20 ( each side)
⚽️ Lunges 20 ( each side )


#ulang benda yg sama 5 set and set timing


Kata2 semangat


# Bukan senang nak berjaya apa-apa kita nak buat perlukan pengorbanan , mcm itulah jugak perjalanan nak gemok ke kurus.

# hargai diri sendiri dan start LOVE YOURSELF , bila kita sayang sesuatu mesti kita ingin buat yang terbaik untuk benda yang kita sayang kan?

# jangan letakkan pelbagai alasan , tiada siapa yang boleh tolong kita selain diri sendiri.

# abaikan kata-kata sekeliling yg negative , hanya focus kepada matlamat anda.

# Mulakan sekarang! Never too late .


p/s : Bila dah loose weight nak maintain yg paling susah dan ramai yg failed . Ada masa saya share macam mana nak maintainkan berat badan. Good Luck 😉


Siapa yang nak berubah mcm saya boleh cuba amalkan tip yang saya kongsi kan ni!


Jangan lupa share ;)


sumber : sinar fm

Fast Download






Catatan : Jika video yang anda download berjudul videoplayback. Silahkan ganti judul video dengan ini Daripada 125kg Aminah berjaya turunkan berat sehingga 58kg.mp4 Format .mp4 bisa anda ganti sesuai format yang anda download.